The Pretty Uglies

7:08 AM

Usai sahaja solat maghrib, aku sign in Twitter kejap. Sekali bukak, tengok-tengok je dah ada 24 notifications. Terkejut jugak, ada apa kan, hahaha :'D

Sekali tengok, budak-budak ni tengah berbalas-balas komen. Macam bahagia je aku tengok. So, aku pun join lah sekali. Yelah, Iman tag aku  kan.

Qistiena: Tak sabar nak pindah Gombak, sekampus dengan abang. Bagaimana rasanya?

Ariff: Aii abang mana satu ni?

Qistiena: Abang kandung saya, all mu'izz namanya. Bukan abang ariff.

Ariff: Ish, okay takpe ana masuk gombak ana cari dia. Kena kenal-kenal dengan abang dulu. Eh..kbai.

Kau tengok Ariff ni nak menggatal dengan Qistiena. Menyampah. Jadi Iman bila nampak tweet ni, dia apa lagi, dia tag aku, Aqill, dengan Acid. Emm layannnnnnn.

Iman: Geng, tengok dia ni (tag: Aqil, Acid, Fara)

Ariff: Oii, haha, aku memain jelah. Kau pun tau aku macam mana kan Iman, Ish, haha

Acid: Bosan la asyik tengok ja

Ariff: Aiii.. Lain macam ja Acid haha

Iman: Tapi macam selalu sangat je

Ariff: Ya la ya la, haihh..

Fara: Ariff. Jangan nakal sangat. Aku perhati ni. Haritu kita baru discuss kan. Ko jangan haaa.

Actually aku baru discuss dengan Ariff pasal seseorang yang nak move on dari kisah cinta monyet nya. Abang Jan ni memang membantu betul dalam memberi kata-kata nasihat. Thumbs up untuk Bang Jan.

Aqill: Dah tua kan ayah. Segan lah sikit kat cucu-cucu semua ni.

Aqill ni kitorang panggil dia abah (walaupun kita semua sama umur). Sebab masa induksi dulu, gaya dia macam abah. Dia drive kereta Naza dengan kitorang duduk kat belakang tu ha. Tu yang terdetik nak panggil abah.

Si Ariff Azhan ni pulak, dikenali dengan gelaran atuk. Ariff tu atok. Dia ada satu cucu je, iaitu Acid. Tapi Ariff ni tak mengaku anak-anak Aqill ni cucu dia. Haaa konfius kan, K sambung baca.

Fara: Aqillllll!!! hahaha. You call him ayah. Thats the most awkward thing happen today!

Acid: Jadi aku ni anak siapa hahahaha lol

Jiji: Nak tanya. Saya anak angkat ke?

Jiji ni watak tambahan. Dia bukan anak Aqill pun. Dia quit UIA awal. Induksi UIA PJ pun dia tak pergi. Harreeeyyy betul. So dia ni anak angkat lah kot. haha. Kalau Aiman Tajul tu dikira sebagai anak tiri. Kenapa? Sebab masa induksi haritu dia naik kereta lain drpd kitorang, hahah! Crazy kan?

Fara: Muhammadul Amin (nama sebenar Jiji). Awak abang saya. Tak ingat ke ko selalu buli aku time kecik?

Jiji: Ehhh. Nama hang pun aku bagikan. So, musykil ni.

Jiji lah orang yang bertanggungjawab bagi nama aku Farihah. :'D

Fara: Ye. Tu nama panggilan. Ada je abang bagi nama gelaran kat adik, hahaha.

Iman: Konfius aku dengan drama ni.

Jiji: Iman. Behave.

----------



So that is the conversation kat twitter. Tengah-tengah berbalas-balas tweet tu, ana tweet dengan si Aqill ni. Katanya, dia nak retweet ana punya tweet tapi tak boleh. Sebab aku gi private kan account aku. hahahaha, laaaaa. Mana aku tahu. So aku pun pergi lah settings kat twitter untuk unprivate semula account aku. hahaha that's one of the unimportant things la. Saja cerita.



Masa tengah sibuk menulis post ni, ada je orang nak mesej. Kenapa time aku bosan dan free, takde pulak orang nak mesej?! Sabar kejap, nanti aku balas mesej kau bang.




You Might Also Like

0 ,185 komen

Follow Me On Facebook

Follow Me On Twitter

Popular Posts