2017

2:48 AM

1 Januari 2017.

seriously i didn't realize at all that today we have checked in a new year. welcome 2017. just, i hope i could be nice to you every single day. and when i make a mistake, send me a message through the universal k (feeling kung fu panda gitu). hahaha. revelation! but obviously i am not a dragon warrior la.

dan malam tu, malam tahun baru tu, sebelum aku sampai ke katil, i shocked like mad! "ehhh, esok korang sekolah kan??!!" i asked my sisters before going to bed. patutlah aku nampak status kak pipah pasal besok nak sekolah, ade beli kasut baru bagai. haha..

dan malam tu jugak baru menyempat nak balas mesej senior. sorry bang. dia pun sibuk nak ber'prota' so it's fine la. dan aku rasa prota yang dijalankan malam tu okay je. annual program kan so i guess they just know what to do.

malam tu jugak i heard fireworks. tiba-tiba teringat ayat ni, "you're brighter than all the stars, brighter than fireworks" dan lagu katty perry of course! "cause baby you are firework. come on show 'em what you worth...." and all.

so,

harini aku melawat kakak kat UTM. haritu dia ade balik sekejap tapi aku takde kat rumah. tulah, sibuk muktamar lagi. dan rasa terkilan sikit sebab kakak  tak dapat rasa biskut aku buat haritu. haha. dah kena kebas dengan abang acun. aku pun tak menyempat nak melampias nafsu ke biskut aku tu.

bila masuk bilik akak aku tu kan, ya Allahhhhhhhhhhh. macam best je bilik dia T_T

dia duduk sorang-sorang dan bilik tu sangat lah besar. aku rasa cukup selesa dah. good for her :)

lepas tu, aku, kakak dan my parents headed to Angsana Mall. sebab kitorang tak sarapan lagi. rasanya masatu baru pukul 10. so masa makan tu i guess we had a 'brunch' la kot? (breakfast+lunch).

lepas makan je, we went to kedai buku. errrr. kedai badan. as soon as i reach the bookshop, i went to the middle section. sbb biasanya buku yang best2 ada kat situ. and i found many. banyak buku-buku yang dah menarik perhatian. tapi aku pilih yang aku betul-betul nak la. it's not easy to choose anyway.

yang kiri tu yang tak sabar. macam kena dengan jiwa.
yang kanan ni kena try dulu. kot la tulisan mat kat twitter dgn dalam buku ni ada beza ke kan.
ehh. what am i just saying?


lepas dah bersabar pilih buku yang susah nak pilih tu, i went to kids section. sebab aku nak cari buku kaler-kaler yang simple. kau tahu, haritu mak aku belikan buku kaler2 yang challenging bapak ahh. harga pun RM69 something and aku betul-betul terkejut dengan pilihan mak aku. dia kata dia suruh aku mewarna benda-benda yang challenging since umur aku pun dah dewasa.

aduhh -_-

aku taknak. aku nak buku kaler budak-budak kecik. i mean, like the simple one. tadi masa aku nampak buku mewarna winx club, aku terus jatuh hati tau! seronok betul tengok. sekali mak aku tak bagi daaa. alahh :'(

okay tadi masa kat Angsana Mall tu, aku ternampak tempat main bowling dia. dah lawa weyyyy! macam kat 'pub' pun ada aku rasa, haha. satu hari nanti i wish la dapat main bowling kat sana. inshaAllah, :'D

it's been a long time since i ate takoyaki kat pasar malam sebelah uia pj.


dunkin' donuts weyy 


dan sepanjang jalan kat tingkat atas tu pun, aku nampak macam-macam kain tudung and i just can't stop myself from loving all those tudungs. nak beli tapi tudung yang aku suka tu takde bidang yang sesuai. so i let myself down, again. hmm.

dan aku masih setia buat window shopping along the way. window. shopping. k.

lepas dah siap semua benda, we went to autopay machine and kalini aku yang bayar kat machine tu, first time dan yelah kan, suara machine. aku tak berapa nak dengar apa dia cakap so aku bebel ke mesin tu.

"ehh geram. lain kali cakap jelas sikit eh"

punyelah marah. sebenarnya nak tutup rasa noob aku, sekali mesin tu kena blame, hahaha! maaf la :(

i actually hate first-time-mistake :')

usai je hantar kakak balik, kami pun balik ke rumah. dan first thing bila sampai rumah, of course la aku cari tempat nak baring. penat. tapi orang yang drive lagi penat, haha.

dan hari pertama ni rasa okay la jugak walau tak merasa apa sangat. tapi tak kisah pun. sebab life still goes on, whatever you do. dan hari aku lebih produktif sikit sbb dapat keluar rumah :')

i hate myself for not being so productive at home. i hate it, i hate it.

dan aku masih berduka cita atas perkara yang terjadi ke atas diri sendiri. yang dirosakkan oleh tangan sendiri. gaiss, please jangan bertangguh, because it is the matter of now. NOW OR NEVER.

dan penyesalan tu sangat lah tak berguna sekarang.

tapi aku tahu penyesalan ni akan berguna untuk masa depan.

tapi yelah, siapa nak cakap pasal masa depan.

aku tengah cakap pasal sekarang dan aku menyesal.

okay.

dan-dan tengah menaip ni sambil dengar lagu Fix You - Coldplay

macam kena je dengan situasi sekarang.

When you try your best, but you don't succeed
When you get what you want, but not what you need
When you feel so tired, but you can't sleep
Stuck in reverse





You Might Also Like

0 ,185 komen

Follow Me On Facebook

Follow Me On Twitter

Popular Posts