Pengganti sementara.

10:53 PM

Since aku tak amik short sem ni, jadi aku dapat la arahan daripada Aqill (Amir PKPIM UIA PJ) supaya cari pengganti untuk jawatan aku ni.

Yes. I am the head of JMA. Untuk peringkat uia pj ni lah. Atau orang panggil Massa. Exco bawah kelolaan aku ada tiga. Media, Advokasi dan Penerangan dan GEMPA.

Berfikir jugak ni nak suruh siapa gantikan aku. Aku memang ada tiga option je. Maryam, Faiz atau SI.

Bila fikir balik, semua sibuk woii. Maryam dah la sorang sorang kena fikir buat poster, lepastu ada jawatan pulak dekat Pepaya. Pepaya pun bole tahan not bad aktivitinya so Maryam memang busy tahap power punye, dengan course BAR dia yang memerlukan kecekalan hati dan kegeligaan otak lagi. Ya Allah ni aku lepaskan. hahaha.

Faiz pulak. Dengar cerita dia ni jadi MRC. Entah betul ke tidak tu. Tapi aku tahu dia ni pun sibuk jugak. Budak Law. Jadi AJK pulak kat LawSoc tu. Nak fikir blog JMA lagi. Fikir artikel lagi. haihh.

SI pulak. Dia amik course Science. Science weyy science. Aku bukan nak tipikal tapi kenyataan memang ramai budak Science yang banyak kena buang dari uia berbanding budak arts. aherherher

Alright. Semua aku dah listkan. And waktu tu aku bincang dengan Maryam, to make her replace me. And eventually dia asked me to choose SI. Maryam betul betul serius tak bole ganti aku.

Then I pun mesej la SI to substitute me for a while. Then, alhamdulillah she's fine with it. Of course I have to console her first!

A few minutes later, Maryam text aku balik. Katanya Najah suruh Maryam jadi pengganti Amirah. Pulakkkkkk. Hahahahahaha. Lagi bingung ni aku jadinya. Sebab Maryam suruh aku pujuk si Najah tu untuk cari pengganti lain. Najah nak pilih SI but since SI dh jadi head JMA, aku tak leh nak buat apa la kan.

Ok. Plan B.

Aku try pujuk Faiz. Ya Allah, Tuhan je tahu betapa struggle nya aku malam tu cari pengganti. Aku dah mengantuk ni tapi takpe aku gagahkan diri jua. Oleh sebab terlalu malas nak menaip, jadi aku terpaksa la buat voice note suara aku yang hampir lemas ni kahkahkahkah.

Kalini aku nak Faiz pulak jadi ketua JMA. Bukan nak paksa Faiz tapi memang dah terpaksa. Tak jumpa pengganti dah! T_T Minta maaf lah ke semua anak anak saya. wakakakaka. Dan alhamdulillah Faiz okay je. Dia taknak tapi dia terima je. Emmmm jawapan diaaaaaaa.

Soo aku mesej Najah supaya jangan jadikan Maryam sebagai pengganti Amirah sebab aku dah suruh SI gantikan Najah. Dan thank God SI terima jawatan sementara tu. Dan Maryam pun happy kerana tidak perlu memegang apa apa jawatan lagi setelah menjadi exco media dan ajk pepaya.

Bila semuanya dah settle, alhamdulillah. Tuhan permudahkan. Moga Short sem kalian diberkati dan dipermudahkan Allah!

So for now,
SI sebagai pengganti Amirah.
Faiz sebagai pengganti Naib Amirah.

Terima kasih kalian. Terima kasih!

Malam tu jugak la aku bincang dengan Najah pasal sesuatu yang berkaitan dengan post fb aku. hahaha. Tapi aku dah buang status tu. Tulah kan. Bila emosi tak dapat dikawal, keyboard samsung ni yang jadi mangsa. huhuhu maaf.

Apa apa pun, harini my kawan kawan semua masuk cfs! Memulakan short sem mereka dengan tenangnya. Dan, oh ya, Selamat Maju Jaya buat adik adik yang mengambil SPM 2016!

MasyaAllah dah 2016 dah. Aku SPM 2014 tau :')

Weyyy tua sikit dah.

Sekian, bye!


You Might Also Like

0 ,185 komen

Follow Me On Facebook

Follow Me On Twitter

Popular Posts