Postponing

3:10 AM

Postponing. Delaying. Dillydallying. Procrastinanting.

What else could be the synonyms for these words.

Jadi minggu ni aku dah mindset ade dua presentation (IRK dan Law) harini, Quiz Statistics for Thursday, Law's lectures on new topic today and this Friday.

Of course lah rasa tak sabar nak settlekan semua benda tu dalam minggu ni. So that after cuti raya haji, kerja aku lengang la sikit.

But.

I tell you what.

Everything is being postponed after the cuti raya haji! Ape benda ni?

Pagi tadi, sepatutnya ade presentation IRK. But Madam postpone kelas due to urgent matters, unavoidable. K fine. Tak tahu nak happy ke nak lega ke nak sedih. Sbb dh prepare malam tadi kot. Sampai ade groupmate aku yang stress dan taip kat keyboard tu kuat2 lagi.

Lepastu. Mesej masuk kat group Statistics 705. Miss kata, quiz 1 akan ditangguhkan sampai raya haji, will tell us later the exact date. What the!? Again. Ini pun sama tak tahu nak sedih ke nak lega.

Supposed to this Friday, we have lectures on new topic utk subjek ITL. But lagi sekali aku diuji. Since Sir tahu ramai yang tak ade Jumaat ni, jadi Sir postpone kelas sampai raya haji. Alasannya. Ramai yang takde kat kelas, siapa yg nak dgr lecture saya nnti. Lepastu dia kabo lagi, I need you to be fresh for this upcoming topic as it is heavy for you all. And bila ditanya kenapa tak buat lecture harini je? Sir cakap, skrg ade masa lagi 1 jam, dan saya nak mengajar subjek berat and I need you to be fresh. Haihh entah la sir. Aku tak tahu nak cakap macamane.

Sir, it's okay pun kalau nak easy-going. But somehow I think this is too much. Kita takde kelas for the whole week! And you simply say yang kita tak perlu ganti kelas pun. Aku pun nak jugak belajar Law ni. Seronok kot. Tapi entah la. It's on you, Sir. You are good in this thing better than me. So yeahh. Up to you.

Ape hal aku nak emo kat Sir pulak ni -_-

Fara Fasihah 1: On the other side of the coin, we need to think others as well. Be considerate la Fara.

Fara Fasihah 2: Yess. We need to be considerate tapi kalau lengang sangat minggu ni pun tak guna! Considerate pale hotak dia.

Fara Fasihah 1: Yelah. Kan ramai yang nak balik Jumaat esok. Diorang beli tiket dah. Nanti kalau sir buat kelas jugak, budak2 yg dh balik tu tak dapat la ilmu yg Sir bagi. Kau rajin ke bagi nota2 ke kawan engko? Tulis nota pun sangkut2.

Fara Fasihah 2: Kuajaaa diri sendiri.

Fara Fasihah 1: Yg pasal quiz statistics tu pun, ade students lain yang amik quiz jugak haritu. Diorg amik quiz ICT. Dan kau pun tahu subjek ICT diorg tu ke laut. Sbb lecturer tak reti nak mengajar systematically.

Fara Fasihah 2: -_- Manja

Fara Fasihah 1: Talking to the mirror or the pot calling the kettle black?

Fara Fasihah 2: I'm pissed off. Enough the psychopath and freak.

So yeahh. Ujian ini memang sudah ditakdirkan utk seorang Fara Fasihah agar terus bersabar dan bertabah. Chillax la Fara Fasihah. Kenapa nak risau sangat pasal benda benda yang ditangguh ni? Kau bole buat. Tuhan kan dah kata, Dia takkan uji kau lebih daripada kemampuan kau. Apalah sangat diuji dengan this procrastination of things rather than you do it today, and then markah kau rendah due to the lack of preparation and practice.

Afterall, during this period of time, you can learn the topics of Law, prepare properly the presentation of IRK, study well in statistics for the upcoming quiz. Kann? Tolong senyum :)

Okay now you can be 'gila' again. Toodles!

P/s: Jadi lepas habis kelas Law tadi, aku dengan beraninya naik bangunan Annex sampai rooftop sorang sorang. MasyaAllah weyy angin kat rooftop kuat gila. Ade rasa macam nak berdrama hindustan kat situ pun ade jugak. Tapi aku batalkan niat aku. Tak tahu la. Ade perasaan seram dan takut masatu. Yelah. Level 3 takde orang. Bila sampai rooftop lagilah takde orang. Jadi aku cepat2 turun dan terserempak dengan sorang pakcik ni. Aku buat donno jelah. Aku lari kat tangga lagi satu dan aku try naik ke rooftop tu semula. Tapi takde rooftop pulak kat situ. Allah haiii. Aku turun la balik. Jadi masa aku turun tu, terserempak lagi dengan pakcik ni. Ya Allah aku rasa jantung aku nak gugur masa tu. Pakcik ni kenapa?! Selalu je ade time aku turun rooftop tu. Aku dah guna tangga lain pun dia masih ade! Pakcik ni jelmaan ke apa. -_-

Okay enough babbling for this pakcik. Gotta be prepared for tonight. Ade teater weyy. Tajuknya Terusir karya Pak Hamka tu. Mesti tengok :D

You Might Also Like

0 ,185 komen

Follow Me On Facebook

Follow Me On Twitter

Popular Posts