Dinner PKPIM UIA PJ

5:41 AM

Dinner PKP. It is like an AGD. Anual Grand Dinner.

I don't know how to describe the exact feeling for this AGD this time. Because I face a lot of difficulties and hardships during that day. And it challenged my emotion A LOT. I burst into tears you know.

Abg Paan said that the dinner will be held at 8 pm. And I believed it bulat2 as I forgot that kalau orang buat janji ni, mesti lambat 1 jam. How stupid was I that day! Because of their lateness, I nearly changed my mind to not going to that dinner. Feel like wanna carut. Sabar Fara sabar. Astagfirullah..

I went to Masjid (Place for dinner) at 8 pm and there were no people. Okay fine. Then, they told me the dinner will be on at 9 pm. Okay fine. I waited at the clinic. On my way to Clinic, my shoe buat hal! Kasut kuliah yg I pakai ke mana2 tu terkopak! But why mesti ON THAT DAY YANG KASUT TU NAK TERKOPAK?! Whyyyyy? Okay fine la.

Then, masa tunggu kat luar klinik tu, Ya Tuhan dah la panas, banyak nyamuk, ramai brothers. MasyaAllah aku tak selesa. Semua serba tak kena. Masa tu cam nak nangis je. K, judge la sesuka hati. Korang tak rasa apa yang aku rasa masatu. Nak cakap aku ngade2, manja dan gembing, just say it. I don't care. I just nak cerita.

Pastu, aku takde kredit nak call orang supaya amikkan kasut sukan aku. Nak whatsapp roommate suruh amikkan, takut susahkan pulak. Sebab diorang ade kerja. So, aku try la whatsapp Sarah. Ahh tak gune, rupanya dia tak guna data Internet. Kena mesej dia pulak. Whereas aku takde kredit pun masa tu. What the.

So, I just whatsapp my roomate to sampaikan pesanan aku kat Sarah. Nasib baik kitorg jiran je. Fortunately, Sarah datang and bawakkan aku kasut sukan. Tapi lambat sikit. Sokay la. Dia pun ade hal. Then, aku terus naik bilik sambil menahan sakit di dada. Masuk je bilik, aku menangis gila2. Aku cakap Ya Allah kenapa aku diperlakukan sebegini. Aku mintak benda lain, ni yang aku dapat.

Perh. Masa tu rasa macam loser gile dgn Allah. Rasa macam hamba jahil dan tak guna dan tak reti bersyukur betul aku masa tu. Aku tekad doh malam tu taknak datang dinner, aku tak kira, apa nak jadi, jadila. Eventho kerja aku sbnrnye bahagian makanan kan. Ah lantak. Pura2 tak bukak whatsapp. Padahal, aku TERPAKSA jugak on whatsapp sbb aku kena discuss dgn groupmate aku psal Literature Review. Ha, ni lagi satu cabaran aku masa tu. LITERATURE REVIEW AKU TAK SIAP LAGI DOHHH MASA TU lepastu berangan nak gi dinner. Dah la sorang ahli group MIA. Macam shiiiiiiiiiiiiiiii.....t. Okay abaikan vulgar words.

Tapi.

Tiba tiba Iman whatsapp: Fara kat mana? Fara datang la dinner. Kalau tak datang, Iman taknak makan. Serius.

Bapak dia.. Is that a threat? Masa tu emo aku tak stabil. So aku mmg heartless gile dgn whatsapp gitu. So I just let it be....for a few minutes.

Then, dia call. Pujuk situ. Pujuk sini. Pujuk sana. Aku off. Then, call lagi. Dan akhirnye. Fara Fasihah yang baik hati ni pun dgn willingly pergi lah ke dinner tu. Aku tak tahu la nak marah ke tak masa tu. Aku ni mmg la, tak bole marah lama lama sangat. Nnti, kalah sendiri. Yah, which is a good thing. Emm

As soon as I arrived, sbnrnye dlm prjalanan ke masjid tu, rasa bersalah sgt dgn kawan2 aku, team aku and semua orang. Bodoh gila aku ikut emosi. Aku sampai2 je, Madihah Acid peluk aku. Diorang tanya aku okay ke tak. Haha diorang pun tahu sebab aku dtg lambat. Terharu weih. Then, dinner went smoothly. Ramai yg dari UM, UIA dan seniors yg lain; PKPIM, ABIM, WADAH.

Bila dah habis tu, kitorg kemas2 dewan masjid tu sambil berjenaka. Mood aku pun dh okay sikit masa tu. Thanks to my friends. Tak lupe GG, yg mencadangkan anime ke aku. Which is weird la, tetiba kan.

Diorang ade yg belum makan. So diorg pun hantar makanan yg tak habis tu ke LY017. Aku pun tak makan lagi weih. Kitorang pun makan la reramai. Okay. Rasa ukhuwwah tiba tiba manis pulak, dengan kuah kuah tu sekali manis. Haha! K.

To Abg Paan, saya mintak maaf sbb marah dan tinggi suara dgn abg paan. Salah saya. Saya mintak maaf. Kalau saya tak siap kerja, bukan salah abg paan. K fine. Saya mintak maaf sgt2. Bodo la saya ni. Marah org tak tentu psal. I'm sorry. Tak lupe jugak kat Iman. Saya mintak maaf. Aku bnyk susahkan kau baik mentally or physically! I'm sory too!

Thanks sebab suapkan aku malam tu. Malu aku. Dah la suapkan aku depan rijal semua. Haha aku rasa manja pulak. *blushing*

Since malam tu hujan, aku try la balik. Tapi tak bole weih. Haha. Lebat sangat weih sampai hujan! Ade je laluan tapi ingatkan laluan tu dh tutup sbb dh pkul 12 malam dh masa tu. Rupanya belum weih. First time weih Aiman joke2 dgn aku weih. Segan aku. Ahaha k stop. Last2, balik jugak kitorg. Yelah. Takkan la nak tidur LY kan. Kang ade kena saman dengan Pak Guard nnti kang haaaa.

Kesian rijal kena bawak semua dishes ke mahallah diorg dlm keadaan banjir yg agak teruk jugak la. At least Hewi masih lagi bole lalu tangga and tak kena sangat banjir tu. Hahaha kenangan weih. Sweet sangat. Mungkin Allah nak gantikan kesakitan aku sebelum dinner tu? Hmm entah la.

Kalau aku terus emo malam tu, agaknya aku pun menyumpah nyumpah si banjir tu. Hmm nauzubillahimin dzalik. Maafkan aku Ya Tuhan. Alhamdulillah, selamat sampai ke dorm malam tu. Dgn macam2 perasaan dan pengalaman dan kenangan yg InsyaAllah tak akan dilupakan.

Terima kasih semua orang. Aku sayang korang. Aku mintak maaf dulu ni kalau kalau aku tak bole remain kan ukhuwwah ni whereas aku sayang sangat dgn bonding kita ni. Sorry and thanks for everything you guys. Love you all. <3


You Might Also Like

0 ,185 komen

Follow Me On Facebook

Follow Me On Twitter

Popular Posts