5 Anggerik 2014

4:00 AM

Assalamualaikum.

Hmm, rasenye dh lame tak update blog ni. Alhamdulillah msih tak berhabuk lagi, hehe. Aku rase nilah first post utk tahun 2014 ni.
2014.... kau org taw ape mksud tahun ni? 
SPM ! ! haha, :D aku dh sweet 17 weih..

okay2, let's start our main topic today. It's all about 5 Anggerik dis year. Erm, not all. 
Korang nak taw tak, setiap tahun di SMK Dato' Penggawa Barat, 5Anggerik akan belajar di dlm kelas yg mempunyai air-conditioner! Aku bukan nak bajet, tapi itulah yg hakiki, realiti, bukan fantasi :)

5 Anggerik aku short kan jadi 5 AK okay. 

as you know, klau dh duduk kat klas air-cond tu mestilah sejuk gile bapak kan.. haha, kesian, ade jugak kawan aku yg x tahan dgn air-cond. Minggu ke-2 tu adelah jugak yg bawak sweater, nak hangatkan badan la tu kononnye. Tak lupe jugak, ade yg bwk losyen utk elakkan drpd kulit kering. Haha, macam2. 
Aku syg korang <3

5AK kelas yg sgt istimewa dan special every year. Teachers semua akan respect kat kitorang dan mereka akan mengharap drpd kitorang. Seolah-olah mcm aku and kawan2 yg bgi harapan kt cikgu semua. And ! Bile kite ade buat salah sikit, awas! Mereka akan menghakiskan kepercayaan mereka kat kite semua. 

Ayat mcm sad je kan.. tapi itulah yg berlaku. 

Aku mengaku eh batch 97 ni bole la dikatakan agak easy-going, nakal, but do you know that each of us are very unique and special? Batch 97 awesome sgt sbnrnye if u wanna know. 
biase la tuh, kalau ade budak2 yg buat salah?
so tell me what life is without doing anything wrong? 

haha:D msti tak paham ape yg aku ckp, certain budak je yg boleh paham.. hehe
okay, tanak berat sebelah, dua-dua pihak bersalah dlm hal ni.
Yg pling bersalah mungkin kami, hmm, 
Maafkan kami cikgu, Kitorang harap cikgu msih boleh bersabar dgn kami terutamanya cikgu Aida as guru kelas kami, ustaz shukor, umi hamidah and umi amyza yg related dgn kitorang di klas budak arab :')
Bimbinglah kitorang, Nasihatlah kitorang dgn berhikmah, redhakan lah ilmu dan segala perbuatan kami. Yg pling pnting, doakan kami supaya kami berjaya hingga ke menara gading di dunia dan di akhirat.

Semoga batch 97 yg amik SPM tahun 2014 ni dpt pecahkan rekod result SPM TERBAIK 2014 drpd tahun2 yg lalu, InsyaAllah, Aamiin :)




p/s : Tahniah kpd akak2 and abg2 yg dh dpt result SPM harini. Especially to my sis yg dpt 9A. Wow, korg dh dpt result. Bile lah owner blog ni nk dpt result ye? Agaknye ape lah resultnye nnti? haha :D 

~ Sekian Wassalam ~


You Might Also Like

0 ,185 komen

Follow Me On Facebook

Follow Me On Twitter

Popular Posts