Simple Ways to be Handsome and Beautiful :)

6:54 PM

Assalamualaikum.

Kita sebagai manusia mmg selalu inginkan kebaikan. Fitrah manusia kan..? 
Okey, aku nak share dgn korang cara-2 nak kelihatan lebih handsome dan cantik :)
Bace Bismillah dulu..... 

FIRST, Setiap hari, selain baca doa untuk bersyukur and doa hari lebih baik, kata pada diri, 

"Alhamdulillah, cantik/hensem aku ni, Allah jadikan aku fizikal yang sempurna". 

Okay, bukan puji kau sorang, biasakan puji orang lain jugak. Kau jumpa classmate kau, 

"Eh hensem betul kau harini!" 
"Eh cantik betul kau harini!"
Lantak la diorang kata tipu ke ape.. Ade sikit dalam hat dorang yang kau dah menceriakan hari mereka :) Setiap kata itu kan doa =) Serious nie... 


SECOND, Jangan kutuk orang, lagi2 fizikal die, I meant, okay kdg2 biasa lah TER. But please, jgn macam :

"Weh, dia dah ah gemuk, tak cantik pulak"

Seriously, Allah boleh tarik nikmat kau bila2 mase je. Andai kata kau betul ade muka/badan yg cantik, jgn bongkak sgt. Jgn hina org lain. Tak funny lgsung ok.


THIRD, Cakap benda best2 jek. I mean, benda yg ceria, bnda yg happy. Bukan maki org, hina org, mencarut sini sana. Jgn terlalu masukkan diri dalam aura or situation yg negatf. Kelak makan diri.


FORTH, Senyum! haha :D benda basic ah bebeyh! SEnyum bukan saja bole buat awet muda weh, tapi jugak tukarkan mood. Cube kau senyum lebar betol2 pastu fikir bnda negatif, payah kot, So, cube utk penuhkan hari dgn senyum & senyum kat org lain. Bukan je dpt muka comel awet muda, malah dpt pahala jugak. Cool kannnn ........


FIFTH, yg pling kite biase dgr is selalu ambik wudhu' kan kan kan! Ha tulah, biasakan diri ambik wudhu' bukan just for solat, but everytime lepas mandi :) lepastu baca doa lepas wudu'. Muka lepas amik wudu' berseri2 wa cakap lu ...


okey, sampai situ je yg aku bole share. Lagi pon, kite amik dari blog kak Eeyra :)
Thankz kak :) very2 good and nice info! :D
Moga bermanfaat utk kite semua, InsyaAllah :)





You Might Also Like

0 ,185 komen

Follow Me On Facebook

Follow Me On Twitter

Popular Posts